Team Fuji

Raske sykler for raske ryttere

Diskusjoner

Del dine erfaringer med andre. Sykkel, utstyr og trening. Vi svarer så godt vi kan. Kanskje du har tips og erfaringer du ønsker å dele med oss.

Har du et favoritt sted for intervaller, stisykling eller en fin runde du anbefaler for andre. Del det her!

Reklamer

14 kommentar to “Diskusjoner”

 1. Håvard said

  Hei.

  Er en aktiv sykkelsit i 15-16 årskalssen.
  Skal til våren kjøpe meg ny sykkel, og har sett på fuji-sykklene.(både terreng og landevei)
  De er veldig godt utstyr, og til en veldig god pris, så jeg har nesten bestemt meg for at jeg kommer til å kjøpe en fuji til våren 2008.
  HVilken str. må jeg ha, og hvilken modell?
  Ser på de to toppmodellene i både terreng og landevei.
  Kan det lønne seg å vente til neste års modeller kommer?

  Hvilken terreng og landevei ambefaler dere til meg?

  Er 188 lang, og veier 76 kg.

  Håvard

 2. Ekte Amatør said

  Dagens sure/Innspill til debatt:-)

  Synes Team Fuji burde stille klasse elite,hvilket gir litt mer konkurranse! Hvilken glede har halvproffe/sponsede av å konkurrere mot oss i aldersklasser som har dette som hobby og ikke livsstil?

 3. Hilde said

  Hei ekte amatør!

  Ja, vi er så heldig å bli forsynt med topp sykler og utstyr fra Fuji. Forøvrig er jeg selv fulltidsstudent + jobber 33 % stilling, og så vidt jeg vet er de fleste på teamet i full jobb i tillegg til syklingen.

  Dette viser vel bare at det er mulig for alle å oppnå gode resultater hvis man bare står på!

  Konkurransen i aldersklassene kan være hard nok den, det er mange på høyt nivå som stiller her. Jeg er ihvertfall stolt over mine klasseseire bl.a. i Birken!

  Ut fra innlegget ditt ser det ihvertfall ut til at Fuji-teamet har klart å tiltrekke seg din oppmerksomhet, og da er jo mye av vår hensikt oppnådd 😉

  Stå på videre «ekte amatør»!

  Hilsen Hilde, glad amatør 🙂

 4. Ivrig på sykkelen said

  Må man være aller aller best for bli med i Team Fuji Norge?
  Hvordan klarere man å «kvalifisere» seg for å bli med i teamet?

 5. Hilde said

  Hei «ivrig på sykkelen»!

  For min del var klasseseire i Birken inngangsporten til teamet. Ellers ser du av diverse resultatlister hvor landet ligger.

  (Om det finnes noen planer om å ta inn flere ryttere på teamet vet jeg ikke, det må du evt høre med sjefen for Birk Sport om.)

  Hilsen Hilde

 6. Hilde said

  Hei Håvard!

  Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta en tur innom en av butikkene og prøve sykler!

  Du har sikkert en klar formening om hva slags utstyr du vil ha på syklene dine. Fuji-syklene har som du selv sier veldig bra utstyr i forhold til pris. Et økonomisk alternativ kan være å gå for «nest-toppmodellen». Vi på teamet sykler jo på Fuji Space som selges for 16900 kr og er en utmerket konkurranse-sykkel.

  Størrelse vil jeg ikke si noe om, da bein- og rygglengden din kan være avgjørende! Anbefaler som sagt å prøve syklene, ikke minst for å finne rett størrelse.

  Hilsen Hilde 🙂

 7. Johan said

  Hvordan er Fuji Space som stisykkel? Denne har vel samme ramme som Miracle Elite?

  Skal kjøpe sykkel til bruk på 60% grus, 20% sti, 20% asfalt.

 8. Ole K said

  Space er en veldig god sykkel også på sti. Den klatrer utrolig bra. I starten kan den virke litt lang, men den er overraskende god også på mer knotete stipartier. Lang sykkel gir også veldig god stabilitet i høy fart. Det viktigste er at du får riktig størrelse på ramma. Jeg kjører med rice-styre (Trigon styre som er bøyd oppover) Dette har jeg kappet til samme bredde som det som står på fra før. Jeg kommer da litt høyere og trives godt med vinkelen i håndleddet.

  Husk at dekkene du velger også betyr mye for opplevelsen og kjøreegenskaper. Kenda Karma (tror det er det som står på), er et godt dekk på de fleste underlag. Ruller veldig bra på grus og gir godt feste i skogen. På asfalt ruller det litt dårligere enn f.eks Kenda Klimax Lite.

  Lykke til!

 9. Johan said

  Ok. Når det gjelder størrelse er jeg litt i tvil. Er 184/78 og er litt kort i beina (lang rygg), så en lang sykkel bør passe meg bra. Jeg vet ikke hvilke størrelser Miracle Elite kommer i, men 19″ eller 20″ burde vel passe?

 10. Ole K said

  Jeg er selv 183 og har lange bein og kjører 21″. Tror du bør prøve 19″. Nå tror jeg det er få sykler igjen hos Birk Sport, men ta en telefon og hør hva de har igjen.

 11. trond aarstad said

  Bra at dere «proffer» deler treningstips og utstyrstips med oss andre sykelister. Er blitt mer og mer hektet på terrengsykling ala birken/farrisrunden etc.

  Ser at Ole K Silseth trener veldig mye styrke, sammenlignet med dere andre i teamet….??,
  Hadde vært moro å fått vite litt mer om hvordan han konkret trener styrke på vinteren og i sesongen, da jeg selv føler at motoren ofte ikke er så dårlig men at styrken må bli bedre.

  Har meldt meg på Grimstad Challenge og tar gjerne imot treningstips/erfaringer ifb med terrengsyklingkonkuranse som går over flere dager, er jo sliten etter å ha syklet birken og så skal jeg sykle den samme distansen tre dager på rad…hvordan åpner man da…..

  Har også efart at pulsen min er veldig forskjellig i løping og sykling, har makspuls på 189 i løping, men kommer ikke opp i mer ca 180 på sykkel(er 36 år),har terskel på ca 165 på løping og tror at det er 10 slag lavere på sykling, men det er kanskje vanlig…..+++++????

  Vil i samme anledning minne om Tvedestrand triathlon som går av stabelen fredag 20 juni 08 kl 1830,velkommen!, se http://www.tvedestrandtriathlon.com

  Mvh trond aarstad

 12. iverig terengsykkelist said

  jeg er 15 år og har kjørt terengsykkel i 1 år. er det noen sjangse for at man kan bli sponset eller må man være blant de 5 beste i klassen sin ???

 13. Sebastian said

  Hallo.

  Jeg lurte også på det om hvor god man må være for og bli sponset.
  Og jeg ligger på en helt grei plass i Nissan cup 2010( 5.plass).

  Men det er fordi, med klubben så var jeg på en samling i Sverige. Der ble jeg litt sjokert over å se hvor mange i klassen min som var sponset! Jeg kom der på en 5 plass, og alle de 4 forran meg var sponset, + de 2 bak meg.

  Så, må man ha vunnet et ritt først?

 14. Klatremus said

  Hei Sebastian,
  Denne bloggen blir ikke lengre brukt. Dersom du ønsker å få deg en samarbeidspartner på sykkel så ville jeg sjekket hva som er mulig gjennom klubben. Det er nok ofte en del som du tror er sponset, men som har en god rabatt-avtale gjennom klubben. Det er svært få ryttere i Norge som får sykkel, som oftest er det snakk om rabattert kjøp.

  Mvh
  Ole K

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: